Sınıf öğretmenimiz Nahide DOĞRU'nun da dahil olduğu

Sınıf öğretmenimiz Nahide DOĞRU'nun da dahil olduğu "Beslenme Çantamda Neler Var? What's İn My Lunchbox?" adlı eTwinning projesi başlamıştır.

16.02.2024 75

   Sınıf öğretmenimiz Nahide DOĞRU'nun da dahil olduğu "Beslenme Çantamda Neler Var? What's İn My Lunchbox?" adlı eTwinning  projesi başlamıştır. 

Projede Türkiye ve Romanya ülkeleri yer almaktadır. 

   Beslenme Çantamda Neler Var?" projesinin amacı öğrencilerimizin beslenme okuryazarlığı kazandırmaktır. Geçtiğimiz zamanlarda yaşanan virüs, hastalık, grip ve soğuk algınlığının yanı sıra COVİD-19 salgınının da etkileri henüz devam etmektedir. Özellikle okul çocuklarının yüz yüze eğitimi, beslenmeyi gerekenden de önemli bir noktaya taşımaktadır. Bu noktada çocukların beslenme düzeyinin artırılması ve bağışıklığının desteklenmesi önem arz etmektedir. Sağlıklı beslenmek ve bilinçli bir tüketim yapmaları, hemen her besin hakkında az da olsa eleştirel tutum içinde bilgi sahibi olmaları gerekmektedir. Projeyle beraber beklentimiz, çocuklarda öncelikle farkındalık oluşturup beslenmeye dair soru ve sorunlara yönelik yaratıcı, eleştirel ve metabilişsel düşünerek sağlıklı olmanın önemini yorumlayıp gerçek yaşamına uygulamalarla aktarım yapmasıdır.

16-02-202416-02-202416-02-202416-02-202416-02-2024